Magazin gündemine bomba gibi düşen Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu boşanması hakkında uzman görüşü.

Cem ve Ahu Başarılı Boşandı - sozcu.com.tr - 21.01.2014 Magazin gündemine bomba gibi düşen Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu boşanması hakkında uzman görüşü. 

Türkiye'de son yıllarda artış gösteren boşanma davaları, bir yandan evlilik kurumunun sürdürülebilirliği konusunda birçok çalışma yapılmasına neden olurken diğer yandan da evlilik kadar doğal bir olay olan boşanma sürecinde eşler ve çocukların en az etkileneceği ‘başarılı boşanma' nın nasıl olacağı yönünde bir çalışma yapmayı mecbur kılıyor. Av.Eda Van ve Klinik Psikolog Dr. Olcay Güner tarafındangerçekleştirilen çalışmaların sonucunda boşanma danışmanlığına farklı bir bakış açısı getiriliyor. Türkiye'de ilk kez uygulanmak üzere psikolog ve avukatları bir araya getiren model, boşanma sürecinde yaşanan hukuki, psikolojik ve sosyal sorunların gerek eşler gerekse çocuklar açısından en sağlıklı biçimde nasıl çözülebileceği konusunda önemli bir yardım sağlıyor.

BAŞARILI BİR BOŞANMA

Yapılan toplantı ve eğitim sonrasında gazetecilerden güncel olan Cem Yılmaz Ahu Yağtu boşanmasının başarılı bir boşanma olup olmadığına yönelik sorulara cevap veren ; Avukat Eda Berat Deniz “bana göre başarılı bir boşanmadır çünkü hem hızlı olmuştur  hem de basına bugün yansıyan boşanma protokolünde nafaka , velayet, mal paylaşımı ve boşanma tazminatı hususları yanı sıra çocuğu da koruyucu pek çok husus düzenlenmiş” dedi. Dr. Olcay Güner ise “ Boşanmanın farklı aşamaları vardır. Cem Yılmaz boşanması başlangıç süreci  çok başarılıdır.  Boşanmanın ilerleyen aşamaları olan çocuğun büyüyüp boşanmayı sorguladığı dönem ve devamında eşlerin yeni bir evlilik yaptığı döneminde aynı başarı içinde yürütmesi gerektiğini” söyledi.

Kaynak: sozcu.com.tr